Aydınlatma Portalı, Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’na Girdi

Türkiye’nin ilk dünyanın 4’üncü Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı. Tüm bakanlıklar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin de paydaşlar olarak katılım sağladığı eylem planında Aydınlatma Portalı’na da yer verildi.

Aydınlatma Portalı, Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’na Girdi
28.12.2019
1.757
A+
A-

Türkiye’nin ilk dünyanın 4’üncü Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı. Tüm bakanlıklar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin de paydaşlar olarak katılım sağladığı eylem planında Aydınlatma Portalı‘na da yer verildi.

Açıklanan eylem planı ulusal düzeyde hazırlanan Türkiye’nin ilk; Amerika, Hollanda ve Avustralya’dan sonra dünyanın dördüncü Ulusal Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı olarak öne çıkıyor. Çalışmanın Türkiye’nin şehircilik tarihi açısından son derece önemli olduğu belirtiliyor.

Akıllı şehir paydaşları arasında işbirliği ve koordinasyon bölümü altında Aydınlatma Portalı‘na da özel başlık açıldı. İlgili bölümde 2020-2023 yılları arasında sektörü daha iyi bir noktaya taşımak için iş birliktelikleri geliştirileceğinin işareti verildi.

Aydınlatma Portalı adı ile oluşturulan bir platform ile aydınlatma sektöründe hizmet gösteren kurum, kuruluş, dernek ve internet siteleri ile işbirliği içinde olmak amacıyla ilgililerle iletişim kurulmuş, sektörü daha iyi bir noktaya birlikte taşımak için iş birlikleri geliştirilmiştir. Haberler, duyurular, kataloglar, ürün incelemeleri ve iş ilanları gibi içeriklere ulaşılabilen Portal bünyesinde oluşturulan firma rehberi, şehirlere göre kategorilendirilmiş şekilde aydınlatma firmaları hakkında bilgiler içermektedir. Firma rehberi ile firmaların tanıtımına katkı sağlanması ve tüketicilerin doğru firmaya kolayca ulaşabilmesi amaçlanmıştır.”
2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı, Eylemler, s. 272.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada “Son 1 buçuk yıl içerisinde 12 bakanlık, 24 genel müdürlük, 28 yerel yönetim ve 100’den fazla akıllı şehir tedarikçisiyle toplamda 145 toplantı ve 5 çalıştay düzenledik. İstanbul Beyoğlu ve Konya Selçuklu ilçelerinde pilot çalışmalar gerçekleştirdik. Bin 399 belediyemizin 400’ünde anketler yaptık, analizler yaptık, öneriler geliştirdik. Sonuç olarak; Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nda 26 ana, 14 alt olmak üzere toplam 40 eylemi belirledik.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla akıllı şehir politikalarının tüm kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasına dair genelge de Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.