Pera Compact LED Projektör İncelemesi
Aydınlatma sektörü LED teknolojisiyle birlikte sürekli gelişiyor, sürekli yenileniyor. Teknolojinin getirdiği yeniliklerden bir tanesi de ‘Modüler LED Aydınlatma Sistemleri’ oldu. Bu sistemler tıpkı bir puzzle parçası gibi bir araya getirilerek, aydınlatma uygulamalarında kullanılabiliyor.
Aydınlatma sektörü LED teknolojisiyle birlikte sürekli gelişiyor, sürekli yenileniyor. Teknolojinin getirdiği yeniliklerden bir tanesi de Modüler LED Aydınlatma Sistemleri oldu. Bu sistemler tıpkı bir puzzle parçası gibi bir araya getirilerek, aydınlatma uygulamalarında kullanılabiliyor.
Portalımızın yazarı Ayşe Özkiper’in Modüler LED Aydınlatma Sistemleri ile ilgili yazısını okumanızı tavsiye ederim.
İthal ürünlerde aşina olduğumuz modüler yapı, artık yerli ürünlerde karşımıza çıkmaya başladı. Böyle bir üretimin yerli bir üretici tarafından yapılacağını ilk duyduğumda heyecanla karşılamıştım. Şimdi ürünü elime alacak olmak beni daha da heyecanlandırıyor, gururlandırıyor.
İlk yerli modüler LED aydınlatma ürünü Pera Compact LED Projektör, ilk kez Aydınlatma Portalı‘nda inceleniyor.
Pera Teknoloji Aydınlatma ve Enerji firmasına ait olan patentli tasarım, elektrikçilere ve aydınlatma tasarımcılarına esnek, özelleştirilmiş çözümler sunabiliyor. Pera Teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek için firma sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
İncelenmek üzere 35W güçte, 3000K renk sıcaklığına sahip, 220-230V gerilimde çalışan Pera Compact LED Projektör ofisimize ulaştı. Ürün IP67 koruma sınıfına sahip ve CE, Rohs belgeleri bulunuyor. OSRAM LED ve MEAN WELL sürücünün kullanıldığı ürün Türkiye’de üretiliyor.
Pera Compact’ın ikiz kardeşi de 4000K renk sıcaklığında, onu da incelememiz sırasında test ediyoruz.
Pera Compact ile dünyada yaygınlaşmaya başlayan modüler sistemleri ülkemizde üretilen armatürlerde ilk kez görüyoruz. Üründe OSRAM marka LED kullanılıyor ve sürüş akımı düşük tutularak maksimum aydınlatma verimi elde ediliyor. Sürüş akımı düşük olunca LED’lerin çalışma ömrü, armatürün kullanım ömrü daha uzun oluyor.
Pera Compact ile 10W’tan 1000W’a kadar profesyonel çözümler üretebiliyorsunuz. Pera Compact’ın kullanım alanları; yüksek tavan aydınlatmaları, busbar uyumlu aydınlatma, projektör, dekoratif kesilmiş sokak lambaları, yere gömme, wallpack, güneş enerjili aydınlatma, arazi araçları, iş makineleri, gemiler ve dahası olarak tanımlanıyor.
Güç testi ile başlıyoruz. Şebeke ölçümünde üreticinin katalog değerlerinde belirtiği gibi 35W‘ı görüyoruz. Buna ek olarak ürün ısındıkça çektiği güçte düşme olmuyor. Bu da LED’lerin iyi soğutulduğu anlamına gelir. Biliyorsunuz, armatür ısındığında şebekeden daha az güç çekmeye başlar. Gücün azalması kullanıcı tarafında ışık çıktısının azalmasıyla, aydınlatmada yetersizliklerin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu üründe böyle bir sorun yaşamıyoruz.
Işık ölçümü ile devam edelim. 3000K ve 4000K olarak etiketlenen ürünlerin ışık renk ölçümlerini aşağıda görebilirsiniz.
Viso Systems’in Flicker Tester uygulamasına göre ışık titreşim yapmıyor. Bazıları için önemli bir detay olabilir. Sağlığımız için de flicker frekansı ve yüzdesine dikkat etmemiz gerekiyor.
Ürün laboratuvarımızda oda sıcaklığı altında 1 saat boyunca çalıştırıldı. Bu sürenin sonunda gövde sıcaklığı 50°C dereceye ulaştı. Testi biraz daha uzattığımızda ise gövde sıcaklığı 58°C derecede, tsp lehim noktası sıcaklığı 65°C derecede sabitleniyor. Küçük bir tasarımda olmasına rağmen, gövdenin başarılı bir soğutma performansı gösterdiğini söyleyebiliriz.
Modüler yapı çeşitli uygulamalar için esnek çözümler sunabiliyor. Aşağıdaki görsellerde modüler şekilde oluşturulmuş 500W projektör uygulamasını görebilirsiniz.
İncelemesini yaptığımız bu ürün hakkında detaylı bilgi edinmek ve fiyat teklifi almak için Pera Teknoloji firma sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
MERHABA EMRE BEY SİZE BİR SORUM OLACAK, led aydınlatma kullanırsak eğer;
Kaç adet led aydınlatma kullanmalıyız?
Kaç watt olmalı?
Ana besleme kablomuz nasıl olmalıdır? (daha önce 4x4NYY kullanıyorduk. Led aydınlatmada fark ne olur)
Nasıl bir pano ve içeriği(sigorta,kaçak akım rölesi,pako şartel vs.) olmalıdır?
400w metal halide yerine 150w led projektör için
aslında normal hesabı yaptım birebir değişim kurtarıyor ama kullanılan kablo , pano vb ekipmanlar değişiklik gösterir mi bilemedim
Birebir değişim ile mevcut ekipmanları kullanabilirsiniz. Kablo bağlantılarında IP T konnektör kullanmanızı tavsiye ederiz.
Maalesef yapılmış olan ürün ithal üründen pek bir farkı bulunmuyor. Projektör demek dış mekanda güneş gören bir ürün demek . 5630 paket bir led kullanılmış markasının ne olduğu da çok önemli değil …. EMC paket bir led kullanılmadığı için zaten güneşte kısa sürede ledler içersindeki gümüş reflektörden ötürü kararıp ürün kısa sürede ciddi performans kaybı yaşayıp bozulacaktır.
Merhaba,
Yorumunuz için teşekkür ederim. Firmanın aynı kasada power LED’li ve lensli ürünleri de bulunuyor. İhtiyacınıza göre firmadan talep edebilirsiniz.
İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
İyi Günler,
Kapalı Spor Salonumuzda mevcuttaki 1×400 W Metal Halide Projektörleri Led Projektörle değiştirmek istiyoruz;
1- Kaç Watt’lık, kaç Lümenlik ve hangi renk sıcaklığındaki led kullanmalıyız.
2-Ledlerin açısı olmalı mı? Olmalı ise kaç derece?
3- Mevcuttaki Metal Halide Projektörlerin ateşleme sürelerini kısaltmak için bir öneriniz var mıdır?
İyi çalışmalar…
Merhaba, 400W metal halide armatürlerinizin yerine 250W LED projektör kullanabilirsiniz. Işık açısı montaj yüksekliğine bağlı olarak belirlenmelidir. LED aydınlatma armatürleri, anında tam parlaklıkta ışık verebilir bu yüzden LED dönüşümü ile aydınlatmaların devreye girme süresini kısaltmanız mümkündür.
bilgiler için teşekkürler. Kapalı Spor salonunda Basketbol sahasının üzerindeki Projektörleri değiştirmeyi planlıyoruz. Zeminden 8-9 mt yükseğe takılacak. Bu bilgiler doğrultusunda Işık açısını ve projektörün gücünü tekrar değerlendirebilir misiniz? Önereceğiniz bir model var mı? İyi çalışmalar…