LED Panel

LED Panel nedir? LED Panel nereden alınır? LED Panel alırken nelere dikkat etmek gerekir? LED Panel fiyatları hangi aralıktadır? LED Panel ihtiyacınız varsa; çeşitleri, özellikleri ve temin edebileceğiniz firmalar için bu yazıyı kesinlikle okumalısınız.

LED Panel
20.02.2017
1.430
A+
A-

Bir kasa içerisine yerleştirilmiş LED modüller yardımıyla elde edilen ışığın, hemen önünde konumlandırılmış difüzör yardımıyla yayılarak ortamı homojen bir şekilde aydınlatmaya yarayan aydınlatma elemanlarına LED Panel denir.

Mevcut floresan aydınlatmalarınızı LED Panel ile değiştirmek, enerji tasarrufu sağlamak için hızlı ve kolay bir yoldur. Ayrıca, aydınlatma uygulamalarınızda LED Panel kullanarak bakım ve onarım giderlerinde de azalma elde edebilirsiniz.

Aydınlatmaları LED Panel ile değiştirmek; kurulum, temizleme, değişim ve bertaraf etme maliyetlerine bağlı olarak yaklaşık 1-2 yılda kendini amorti ediyor. LED Panel’ler, maliyet etkinliği yüksek olacak şekilde tasarlanmıştır. Enerji fiyatlarının sürekli arttığı hesaba katıldığında, dönüşüm için iyi bir zaman olduğu söylenebilir.

LED Panel üreticileri, aydınlatma armatürlerini genellikle 600×600 mm, 1200×600 mm ve 1200×300 mm tavan ızgaralarına uyacak şekilde üretmektedir. LED panel siparişi verirken bu ölçülere dikkat etmeniz önemlidir.

LED Panel armatürleri, 8 cm’e kadar kasa derinliğine sahip olabilir. LED Panel montajının yapılacağı bölgenin yeterli derinlikte olduğundan emin olmalısınız.

Sıva altı (taşyünü, alçıpan), sıva üstü ve clip-in tavanlar için farklı armatür tipleri ve montaj aparatları bulunmaktadır. Sipariş verirken, tedarikçinize tavan tipinizle ilgili gerekli bilgiyi sağlamalısınız. Tavan tipine göre LED Panel fiyatı değişiklik gösterebilir.

Geleneksel floresan armatürlerde ışığın %40’ına kadar olan kısmı armatür içinde kaybolur. LED Panel armatürlerde ise yönlü ışık kullanıldığından, daha az güçle daha fazla ışık elde edilir.

Bir çok LED Panel üreticisi, ucuz paneller üretebilmek için eski teknolojiyi kullanmaktadır. LED Panel’in ömrü boyunca önemli miktarda tasarruf sağlamak istiyorsanız, yüksek etkinlik faktöründeki ürünleri tercih etmelisiniz. Bu ürünler, biraz pahalı gibi dursa da sağladığı enerji tasarrufuyla maliyetini kısa sürede çıkartacaktır.

Lümen, toplam ışık çıkışının bir ölçüsüdür. Yani ne kadar yüksek lümen değeri varsa, o kadar yüksek ışık çıktısı olur. Lümen, güce bölündüğünde LED Panel’in etkinliği ortaya çıkar. Yüksek lümen/watt değeri, daha verimli bir aydınlatma demektir. Ürünleri karşılaştırırken ürünün lümenini gücüne bölerek lm/w değerini bulabilirsiniz. Aydınlatma ürünlerini karşılaştırmada iyi bir parametre elde etmiş olursunuz.

Renk sıcaklığı tercih ve kullanımınızla ilgili bir meseledir. Soğuk beyaz olarak adlandırılan 4000K-5000K aralığındaki renk sıcaklığı, ofisler, okullar, ticaret alanları için popüler bir seçimdir. Ev gibi alanlarda ise 2700K-3000K aralığında sıcak beyaz renk önerilmektedir.

LED Panel’lerin bir çoğu dim edilemeyen sürücü ile birlikte sunulmaktadır. Bir karartmaya ihtiyaç duyuyorsanız, LED Panel üzerinde sunulan sürücünün kısılabilir bir sürücü olduğundan emin olmalısınız.

Acil aydınlatma konusunda da bir ihtiyacınız varsa bunu tedarikçinize belirtmelisiniz. Acil aydınlatma kitine sahip LED Panel’ler, elektrik kesintilerinde en az üç saat boyunca hafif ışık ile aydınlatmaya devam eder.

LED Panel fiyatları çeşitlilik göstermekle birlikte, 600×600 mm ölçü için genel itibariyle 20$-40$ fiyat aralığından bahsedilebilir.

LED Panel taleplerinizle ilgili fiyat teklifi almak için aşağıdaki firmalar ile irtibata geçebilirsiniz.

    Bir Yorum Yazın
    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.