Hastanelerde LED Aydınlatma Kullanımı
Hastane ortamında LED aydınlatma çözümleri, değişen şartlarda bireylerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olmalıdır. Hasta konforu, personel verimliliği, etkin enerji kullanımı ve kaliteli aydınlatma çözümleri için yüksek beklenti ihtiyaçları vardır.
Hastane ortamında LED aydınlatma çözümleri, değişen şartlarda bireylerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olmalıdır. Hasta konforu, personel verimliliği, etkin enerji kullanımı ve kaliteli aydınlatma çözümleri için yüksek beklenti ihtiyaçları vardır. Kullanılacak aydınlatma çözümlerinde verimli LED ışık kaynakları, sisteme entegre edilmiş akıllı aydınlatma kontrol sistemleri büyük önem taşımaktadır.
Ortak alanlar, lobiler, koridorlar
Modern sağlık tesislerinde müşterinin karşılandığı giriş kısımları, koridorlar, kafeteryalar ve ziyaretçi bölümü dahil olmak üzere birçok ortak alan uygulaması vardır. Konuksever bir karşılama ve konforlu mekanlar için ışık katmanlı ve soft aydınlatma seçenekleri ortamda daha rahat bir atmosfer yaratılmasını sağlar. Mimariye uyumlu LED armatür seçimleri genel mekan algısı için önemlidir.
Hasta odaları ve personel mekanları
Hasta bakım alanlarını aydınlatmak için bütünsel bir yapı içinde, katmanlı bir aydınlatma yaklaşımı ile hastalar için doğru bir şifa alanı yaratılabilir. Yine DIM edilebilir ve akıllı aydınlatma sistemleri, hasta konforu açısından vazgeçilmezdir, gün ışığından faydalanmak verimlilik için önemlidir.
Hasta odası içinde muayene ve tıbbi destek faaliyetlerinin ihtiyaç duyduğu ışık kalitesi ve aydınlatma seviyeleri sağlanmalıdır. Hasta güvenliği için yol bulma amaçlı görünürlük sağlayacak gece aydınlatmaları olmalıdır.
Personel oda ve dinlenme alanlarında göz yorgunluğunu ve gerginliği en aza indirecek ışık ve aydınlatma sistemleri kullanmak gereklidir.
Operasyon ve ameliyat odaları
Operasyon ve ameliyat odalarında aydınlatma gereksinmeleri ortam aydınlatma ve görev aydınlatmalarının birlikte kullanılması ile karşılanır. Cerrahi alanlarda kaliteli LED aydınlatma çözümleri için ışık seviyesi, ışık yoğunluğu, kontrast en önemli faktörlerdir. Mekanın aktivite bölgeleri içinde gölgeler, parlama, yansıma, renk sıcaklığı ve renksel geriverim önem arz eder. Aydınlatma elektroniği ürünleri en az elektromanyetik emisyon verecek şekilde tasarlanmış olmalıdır, Oluşabilecek harmonikler ve radyo frekans girişimleri teşhis ve tedavi ekipmanlarını etkilememelidir.
Tanı ve görüntüleme alanları
Radyoloji ortamlarında hasta konforu için özel aydınlatma çözümleri amaca hizmet eder. Bu alanlarda kullanılan görüntüleme ekipmanları hasta için korkutucu olabilir. Bakım personeli için uygun ışık seviyeleri oluşturulurken, hasta için olumlu, sakinleştirici bir ortam yaratmak mutlu bir hasta deneyimi için gereklidir.