OSRAM’ın Anlamını Biliyor Musunuz?

Almanya Münih merkezli OSRAM, küresel aydınlatma pazarında 100 yılı aşkın süredir yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretiyor. Otomotiv, tüketici, endüstriyel ve medikal pazarlarda çığır açan uygulamaları olan OSRAM’ın dünya çapında 20 binden fazla çalışanı bulunuyor. Peki OSRAM kelimesi ne anlama geliyor, nasıl oluşturuldu biliyor musunuz?

OSRAM’ın Anlamını Biliyor Musunuz?
04.03.2023
2.991
A+
A-

Almanya Münih merkezli OSRAM, küresel aydınlatma pazarında 100 yılı aşkın süredir yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretiyor.

Otomotiv, tüketici, endüstriyel ve medikal pazarlarda çığır açan uygulamaları olan OSRAM’ın dünya çapında 20 binden fazla çalışanı bulunuyor.

Peki OSRAM kelimesi ne anlama geliyor, nasıl oluşturuldu biliyor musunuz?

OSRAM, Osmium (OS) ve Wolfram (RAM) kelimelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir isimdir.

Osmium ve Wolfram‘ın her ikisi de 20. yüzyılın başlarında filament üretiminde kullanılan metallerdi.

Osmium, korozyona dayanıklı parlak ve gümüş renkli bir metaldir. Kurşundan iki kat daha yoğundur ve en ağır yoğunluklu metal olarak bilinir. Osmium, çok sert alaşımlar üretmek için kullanılır.

Tungsten olarak da bilinen Wolfram, parlak, gümüş beyaz bir metaldir. Wolfram, tüm metaller arasında en yüksek erime noktası sıcaklığına sahiptir. Bu nedenle yüksek sıcaklığa karşı dayanıklılığa ihtiyaç duyulan uygulamalarda kullanılır.

Şimdi tüm dünyada bilinen bu marka ismi Avusturyalı bilim adamı Carl Auer von Welsbach tarafından bulundu.

Carl Auer von Welsbach, OSRAM markasını ilk olarak 10 Mart 1906 tarihinde Berlin‘de duyurmuştu. OSRAM’ın bir şirket olarak faaliyete geçmesi de 1919 yılına uzanıyor. OSRAM, 2016 yılında lamba işini genel aydınlatmadan ayırdı ve LEDVANCE markasını tanıttı. Avusturyalı sensör şirketi ams, 2020 yılında OSRAM’ı satın aldı.

Aydınlatma Portalı kurucusu Trabzon doğumlu Emre Yılmaz, Atılım Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 2013 yılında mezun olmuş, o tarihten bugüne aydınlatma sektöründe devlet destekli projelerin yönetimi ve ürün geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesinde görev almaktadır. Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümünde yüksek lisans öğrenimini tamamlamıştır ve aynı bölümün doktora programında eğitimini sürdürmektedir.
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.