Yenilikçi teknoloji projelerini desteklemek amacıyla TÜBİTAK TEYDEB destek programları üst limitleri artırıldı. TÜBİTAK 1507-Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı proje bütçesi üst sınırı 600 bin TL’den 1 milyon 200 bin TL’ye çıkarıldı. Daha önceden destek kararı verilmiş ve devam eden projelerle ilgili herhangi bir değişiklik yapılmadı.
İnovasyonun pek çok çeşidi olsa da temel olarak dört inovasyon çeşidi öne çıkmaktadır. Başlıca inovasyon çeşitleri; ürün inovasyonu, hizmet inovasyonu, süreç inovasyonu ve pazarlama inovasyonu olarak sıralanabilir.
TÜBİTAK proje çağrılarına başvuru yaptıktan sonra değerlendirme süreci başlamakta ve sonucunda projenin desteklenmesine ya da reddedilmesine karar verilmektedir. TÜBİTAK'ın destek programlarına her yıl yüzlerce başvuru yapılmaktadır. Projelerden kaç tanesinin kabul edildiğini (desteklendiğini) merak ediyor musunuz?
Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Kanunu, Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetleriyle ülke ekonomisine katkı sağlayacak işletmeleri desteklemek amacıyla hazırlanmıştır. Kanunda Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezlerinin yararlanacağı indirim, istisna, destek ve teşvik unsurları ile ilgili kapsamlı bilgiler yer almaktadır.
Proje yazma eğitimi, TÜBİTAK'ın sanayi kuruluşları ve KOBİ'lere özel ulusal destek programlarına başvuruda bulunmak için hazırlanmış özel eğitim programıdır. Uygulamalı eğitim yöntemiyle danışman ve katılımcı, kuruluş adına proje başvurusu gerçekleştirilecektir.
İnovasyon kelime olarak "yeni ve farklı bir şey yapmak" anlamına gelmektedir. Kelime anlamı bu olsa da inovasyon aslında bilgiyi ekonomik ve sosyal yarara dönüştürmektir. Tüm firmalar büyüyebilmek ve ayakta kalabilmek için kendilerini yenileyebilmelidir. İşte bu yenilemeye inovasyon adı verilir.
TÜBİTAK'ın destek programlarını biliyoruz, bunlara nasıl başvuru yapacağımızı da biliyoruz. Peki proje nasıl yazılır? PRODİS üzerinden yeni proje başvurusu oluşturduğunuzda sistem aslında size adım adım yol gösteriyor. Ancak yine de dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.
Luxtra LED Aydınlatma markası ile aydınlatma sektöründe faaliyet gösteren Ankara merkezli Asya Trafik A.Ş. firmasında Ar-Ge biriminde görevlendirilmek üzere Elektrik-Elektronik Mühendisi istihdam edilecektir.
Bir ürünün yerli olması demek tamamıyla ülke sınırları içerisinde, dış etkenlerden bağımsız bir şekilde üretilebiliyor olmasıdır. Yani bu ürünün üretimi için gerekli olan ham maddelerin ülke içinde bulunmalı ve bunları kullanarak üretilebiliyor olması gereklidir.
Cenk Yavuz, 1979 yılında Sakarya doğmuştur, ilk ve orta öğretimini Sakarya ilinde tamamlamıştır. Yavuz, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini 2002 yılında bitirmiştir.
Dr. Arık lisans derecesini 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden, yüksek lisans derecesini 1996 yılında University of Miami’den, doktora derecesini ise 2001 yılında Minnesota Üniversitesi’nden almıştır. Doktora esnasında "Elektroniklerde Yüksek Akılı Isı transferi ve MEMS" konularında çalışmıştır.
Aydınlatma ve interkom sistemlerinde yeniliklerin daima öncüsü olan Na-De Elektronik A.Ş., Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda Ar-Ge Merkezi ünvanını ve belgesini almaya hak kazandı. Ar-Ge merkezinin açılışını Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haldun Özçelik, AR-GE Merkezi çalışanları ile birlikte gerçekleştirdi.
LED teknolojisi ve akıllı aydınlatma teknolojileriyle kendini sürekli olarak yenileyen aydınlatma sektöründe Ar-Ge, firmalar için oldukça önemlidir. Aydınlatma Portalı çatısı altında bir araya gelmiş profesyonel ekip, aydınlatma ve aydınlatma otomasyonu konularında proje geliştiren firmalara Ar-Ge faaliyetlerinde yardımcı olmaktadır.