Aydınlatma ve Gelecek. Şimdi! Konferansı

“Aydınlatma ve Gelecek. Şimdi!” konferansı 13 Aralık Çarşamba günü, İstanbul’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşecek. Sektörün önde gelen mimar, iç mimar, aydınlatma tasarımcıları ve aydınlatma profesyonellerini aynı çatı altında buluşturmayı hedefleyen etkinlikte katılımcılar aydınlatmanın geleceğine şekil verecek teknoloji ve yaklaşımlar ile tanışma fırsatı bulacaklar.

Aydınlatma ve Gelecek. Şimdi! Konferansı
01.12.2017
112
A+
A-

Ağustos Teknoloji tarafından düzenlenen “Aydınlatma ve Gelecek. Şimdi!” konferansı 13 Aralık Çarşamba günü, İstanbul’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşecek. Sektörün önde gelen mimar, iç mimar, aydınlatma tasarımcıları ve aydınlatma profesyonellerini aynı çatı altında buluşturmayı hedefleyen etkinlikte katılımcılar aydınlatmanın geleceğine şekil verecek teknoloji ve yaklaşımlar ile tanışma fırsatı bulacaklar.

Tarih: 13 Aralık 2017, Çarşamba
Saat:
16.00 – 21.00
Mekan:
Yapı-Endüstri Merkezi (İstanbul)

Konuşmacılar:

Emre Güneş (Ağustos Teknoloji), Roger Sexton (Xicato), Emrah Deniz Kunt (Indoora), Levent Şen (Orka Informatics), Paolo Di Trapani (CoeLux).

LED ile beraber büyük bir dönüşüm geçiren aydınlatma sektörü, dijitalleşen ışık sayesinde bir çok farklı alan ve disiplinden beslenir ve katkı verir hale geldi. Bu etkileşim ise uzay teknolojisi gibi duran bir çok kavramın günlük dilde kullanıldığı bir ortam yarattı. Nesnelerin interneti, Beacon, Akıllı Şehirler, Sanal Gerçeklik, Indoor Positioning (İç Mekan Konumlaması) gibi kavramlar sürekli ifade edilmek ile beraber tam olarak anlaşılamayan ve açıklanmayan nesnelere dönüştü.

İşte “Aydınlatma ve Gelecek. Şimdi!” konferansı bir yandan tüm bu kavramları yapı sektörü profesyonelleri için anlaşılır bir halde sunmaya çalışacak diğer yandan ise gelecek gibi görünen bu kavramların bugün uygulanabilirliklerini örnekler ile beraber sunacak.

Konusunda uzman kişilerden bu kavramları dinlemek, geleceğe yakından bakmak, hatta bir parçası olmak için 13 Aralık’ta YEM’de olunması yeterli.

Ücretsiz olarak gerçekleşecek konferansa, sınırlı kontenjan nedeni ile KAYIT yaptırılması önemle rica olunur.

KAYIT: http://www.agustos.com

  • Konferans simultane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecektir.
  • Etkinliği sosyal medyada takip etmek için #aydinlatmavegelecek etiketini kullanabilirsiniz.

Program:

16:00 – 16:15: Kayıt

16:15 – 16:45: Geleceği anlama rehberi. “Akıllı” ne demek?
Emre Güneş, Kurucu-Ortak, Ağustos Teknoloji

16:45 – 17:45: Bluetooth ve Kablosuz Aydınlatma Kontrolü
Roger Sexton, Genel Müdür Yardımcısı, Xicato

17:45 – 18:00: Kahve Arası

18:00 – 18:20: Indoor Positioning
Emrah Deniz Kunt, Kurucu-Ortak, Indoora

18:20 – 18:40: VR Uygulamaları ve Sanal Gerçeklik
Levent Şen, Genel Müdür, Orka Informatics

18:40 – 19:30: Yapay Gökyüzü – Şiir ile Bilim arasında İç Mekanda Güneş ve Ay’ın Devrimi
Paolo di Trapani, CEO ve Kurucu, CoeLux

19:30 – 21:00: İkram

Emre Güneş: Ağustos Teknoloji neferi. PLD (Professional Lighting Design) Türkiye dergisi editörü. Endüstri Mühendisi. Galatasaray Üniversitesi Mezunu. Kurumsal hayatta geçirdiği 10 ay sonrası, aile şirketi içerisinde üzerine düşen görevleri yerine getirmek üzerine kariyerini çizdi. Hiç alakası olmadığı bir işe (editörlük), hiç alakası olmadığı bir sektörde (aydınlatma) girme sebebi de budur. 2006 yılından beri olan bu süreçte, sürekli olarak “aydınlatma tasarımı” ile ilgili okudu, yazdı, çizdi, gezdi, gördü, araştırdı ve etkinlikler düzenledi. 2014 yılı başında ticarete atılarak Ağustos Teknoloji’yi kurdu. İnovatif aydınlatma teknolojilerini Türkiye pazarı ile tanıştırıyor.

Roger Sexton: Liverpool Üniversite’si İnşaat Mühendisliği mezunu olan Roger Sexton, 20 yıla yakın Philips’te yeni ürün geliştirme alanında çalıştıktan sonra 2008 yılında Xicato’ya katıldı. Akıllı LED Module üreticisi Xicato’da, halen Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Roger, aynı zamanda Bluetooth Special Interest Group (SIG) oluşumunda da aktif görev alıyor. Kablosuz aydınlatma kontrolü ve bluetooth mesh protokolü konusunda çalışıyor.

Levent Şen: İTÜ Denizcilik mezunu Levent Şen, 6 sene kadar kaptanlık yaptıktan sonra 2011 yılında Orka Informatics’i kurdu. Orka, askeri ve ticari projelere mühendislik, danışmanlık ve simülasyon hizmetleri veren bir yüksek teknoloji şirketi. 2015 yılında merkezini Londra’ya taşıyan Orka, halen cirosunun %70’ni özellikle İngiltere başta olmak üzere yurtdışı operasyonları ile sağlıyor. 2016 yılında Finlandiya’da gerçekleşen önemli girişimcilik konferansı Slush’a Türkiye’den katılan 10 firmadan biri olan Orka, sanal gerçeklik (VR uygulamaları) konusunda öncü olmaya devam ediyor. Levent Şen aynı zamanda Londra Teknoloji haftası, İngiltere Teknoloji Yatırımları Konferansı gibi uluslararası etkinliklerde konuşmacı olarak yer alıyor.

Emrah Deniz Kunt: Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği’nden 2004 yılında mezun olan Emrah Deniz Kunt,  2006 yılında EECS yüksek lisans ve 2011 yılında Mekatronik Mühendisliği’nde doktora eğitimlerini tamamladı. Emrah, 2005 yılında atıldığı iş hayatında çeşitli firmalarda Ar-Ge alanında çalıştan sonra, 2011 yılında Lumos Danışmanlık firmasını kurarak firmalara Ar-Ge ve Teknoloji danışmanlığı vermeye başladı. 2013 yılında 3 kurucu ortağıyla beraber kapalı mekan konumlama teknolojisi ve servisleri sunan Indoora’yı kurdu. Türkiye’de alanında öncü bir firma olan Indoora’nın portföyünde stadyum, alışveriş merkezi, fuar merkezi ve hastane gibi farklı mekanlar bulunuyor. Indoora, global hedefleri doğrultusunda 2016 yılında Berlin ofisini açarak Avrupa pazarına açılırken Hamburg 2017 G20 zirvesinde Alman Hükümeti ile çalışarak zirvenin resmi teknoloji sağlayıcı firması oldu.

Paolo Di Trapani: Fizik alanında doktora sahibi, Paolo Di Trapani, 2001 yılından beri Optik ve Deneysel Fizik alannda Inbubria Üniversitesi’nde Profesör olarak görev alıyor. Lazer fiziği ve ultra-hızlı lineer olmayan optik konusunda 150’ye yakın yayını bulunuyor. Ayrıca nano malzemeler ve aydınlatma cihazları ile ilgili 130 patent sahibi. 2002 ile 2007 arasında bilim ve sanat fuarı “Işık içinde Işık” (Di Luce in Luce) etkinliğini kurdu ve organize etti. Etkinlikte doğal atmosferin optik etkilerini ortaya koyan bir yapı geliştirdi. Etkinlik sonuçlarına dayanarak, 2009 yılında CoeLux’ü kurdu. Ve firma ile “gerçek gözüken yapay pencereler” üretmeyi başardı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.