Dünya'da ve Türkiye'de elektrik giderlerinin %25'nin aydınlatma için kullanıldığını biliyor muydunuz? Bu durum ülkemize her yıl yaklaşık 1.5 milyar TL'ye mal oluyor. Evinizdeki ışıkları söndürebiliyorsunuz, peki ya sokaklar ve parklar? Bunun hem kolay, hem de etkili bir çözümü var.
Alev Kuleleri (Flame Towers)
Azerbaycan’ın Bakü kentinde bulunan Alev Kuleleri 3 kuleden oluşuyor. Bu kulelerin yapımı için toplamda 350 milyon dolar harcama yapılmıştır, dış çephe ekranların yapımını ise Traxon Technologies yani OSRAM üstlenmiştir.
Benzer Konular
Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, 28-29 Mart 2018 tarihleri arasında Ankara, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu Konferans Merkezi’nde gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl ikinci kez düzenlenen şehircilik ve teknoloji etkinliğine yoğun ilgi gösterilmişti.
Adıyaman'ın ilk alışveriş merkezi, 72 bin metre kare kapalı alana sahip Adıyaman Park AVM'nin dış cephe aydınlatmalarını Mersin merkezli Keyled Aydınlatma firması yaptı. Adıyaman Park AVM'nin her yıl 4 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.
1946 yılında kurulan, 2005 yılı itibariyle LED aydınlatma sistemlerinin üretimine başlayan Ali Alanya, IstanbulLight 2019'da iç ve dış mekan aydınlatma ürünlerini sergilemeye hazırlanıyor. Ali Alanya Genel Müdürü Ebru Alanya, şirketin aydınlatma çözümleri, üretim teknolojileri ve ihracat ağı hakkında bilgi verdi.
Trabzon'da yapımı süren Akyazı Stadyumu'nun dış cephe ve peyzaj aydınlatma üç boyutlu animasyonu Aykon LED tarafından hazırlandı. Trabzonspor taraftarları hazırlanan proje sunumuna büyük ilgi gösterdi.
LED aydınlatma sistemlerinde en korumasız kısım sabit akım sürücülerdir. Çeşitli elektronik komponentlerin yer aldığı bu devre oldukça hassas bir yapıdadır ve gerilim darbeleri sistemin arızalanmasına sabep olabilir. Videoda LED aydınlatma uygulamaları için yıldırım koruma sistemlerinin çalışmasını ve nasıl koruma sağladığını izleyebilirsiniz.
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum